BC Körmend

2014.03.05. 19:39

Körmend-ZTE KK: óvott a vasi csapat

Körmend - A Körmend a Zalakerámia-ZTE KK csapatát fogadta a férfi kosárlabda NB I A-csoportjának középszakaszában szerdán.

Németh Zsolt

Egis Körmend Zalakerámia-ZTE KK 81–84 (15–18, 27–19, 18–26, 21–21)

Körmend, 1100 néző V: Györffy, Bognár, Minár

KÖRMEND: WISSEH 15, EL-AMIN 18/6, SONYÁK 10/3, Ferencz 8/3, Grebenár 3

Csere: RAKOCSEVICS 23, Farkas 2, Kusnyer, Kutasi 2, Sömenek

Vezetőedző: Hencsey Tamás

ZALAEGERSZEG: BOSTON 18/3, GÁSPÁR 7/3, Plumb 13/3, SAFFORD 23/6, LEKLI 15

Csere: Kertész, Kovács 2, Koma, Kámán 4/3,

Vezetőedző: Raúl Jimenez

Az eredmény alakulása. 5. p.: 8-8. 8. p.: 8-16. 14. p.: 21-23. 16. p.: 31-28. 25. p.: 52-49. 29. p.: 57-59. 33. p.: 61-67. 34. p.: 68-69.

Zsarko Rakocsevics ezúttal is kimaradt a kezdődből, aminek prózai oka volt. Egy nappal a mérkőzés előtt őt is elkapta egy kellemetlen betegség, mint ahogy vasárnap Jaytornah Wisseh-et is. A másik oldalon Czinger Zoltán hiányzott a keretből.

A vendégek jobban kezdtek, Plumb jó dobóformát mutatott, míg a Körmendben csak egy-egy duplára futotta minden játékostól az első negyedben. Kivéve Sonyák Bélát, aki a hatodik hazai távoli kísérletet végre értékesítette, de ez is csak a hat pontos hátrány elfelezéséhez volt elegendő. Őrizte előnyét a ZTE, amely 10 perc után hárommal volt előrébb. A Körmendnél nagyon hiányoztak a hárompontosok, amit az is mutatott, hogy amikor 9/1-es mutatónál Ferencz betalált, máris egyenlő volt, majd jött El-Amin hármasa, és kérhetett is időt Raúl Jimenez, mert átvette a vezetést a hazai csapat. Safford kettesére egy újabb El-Amin tripla volt a válasz.

A nézőtéren egyre forróbb lett a hangulat, sokszor tüntettek a játékvezetők ellen, akik néha valóban megzavarodni látszottak. El-Amin kettesével aztán hét pontra nőtt a Körmend előnye, amit Boston a félidő utolsó másodperceiben ötre csökkentett.

Jó két percig aztán nem talált be a hazai csapat, egy pontra zárkóztak a vendégek, de nem tudták átvenni a vezetést.

A negyed végén és a következő elején Boston vette hátára csapatát, ekkor már a Körmend futott az eredmény után. Egészen a végjátékig, amikor egyenlő állásnál El-Amin várt ki a végletekig, de a tripláját elrontotta. Ekkor szólalt meg a síp, ami megállította az órát, ezért óvta meg a Körmend a Kámán hármasával zárult találkozót.

 

Mestermérleg:

Hencsey Tamás: – Gratulálok a Zalaegerszegnek, de a mérkőzésnek még nincs vége. A végén volt egy hatalmas baki, az illetékesek majd kivizsgálják. Igazából két jó mérkőzés után megint indiszponáltan játszottunk, és nagyon hiányoztak a távoli dobások. 22 triplából csak négy ment be.

Raúl Jimenez: – Nehéz mérkőzés volt, nem könnyű a Körmend alacsony szerkezete ellen játszani. Gáspár kiváló védőmunkát végzett, és valóban szerencsésen nyertünk, de a győztes dobás lehetőségéért meg kellett dolgozni. Nagyon jó most a hangulat a csapatban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!