BC Körmend

2015.02.11. 11:26

A hazai pálya megvédéséért száll harcba a Körmend

A férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokság 21. fordulójából a játékosok sorozatos megbetegedése miatt halasztották el múlt szerdáról az Egis Körmend - Soproni Sördögök találkozót, amelyet csütörtökön, 19 órától pótolna a városi sportcsarnokban.

Németh Zsolt

Bár az őszi odavágón nem játszottak alárendelt szerepet a piros-feketék Sopronban, de Sabáli Balázs és Patonay Imre csapata 15 ponttal legyőzte az akkor még Ante Perica vezette körmendieket. Ehhez elsősorban Milos Boriszov extra dobóteljesítménye kellett, hiszen a Körmend nagy hátrányból kiegyenlített, de a légiós triplái szertefoszlatták a vendégreményeket. Ezúttal Déri Csaba gárdája mellett szólhat a hazai pálya, hiszen az ő irányításával saját csarnokában még nem vesztett a Körmend, ugyanakkor még mindig vannak gondok a csapat háza táján.

William Walker is újra játékra jelentkezett. Jobbról a Déri Csaba-Hencsey Tamás edzőpáros. Fotó: Szendi Péter

Az biztos, hogy a Pécs ellen elszenvedett bokasérülése miatt Török Roland nem fog tudni játszani, de hasonló cipőben jár Sonyák Béla is. Ő hét közben sérült meg, nem tudom, hogy ott lehet-e a keretben. – mondta a piros-feketék vezetőedzője. – Szombaton, a Kaposvár ellen többen még lázasan játszottak, de még így, kezdő irányító és Török nélkül is nyerhettünk volna. Ugyanakkor most már előre kell néznünk. Török kivételével hétfőtől edzésbe állt mindenki, és arra készülünk, hogy újra olyan formában legyünk, mint két hete a Kecskemét ellen voltunk a hazai mérkőzésen. A Sopron szervezett, nagyon jó, totális kosárlabdát játszó csapat, nagyon komoly teljesítményre lesz szükségünk ahhoz, hogy nyerni tudjunk ellenük. Ez igaz a csapatra, de számítunk a közönségünk hathatós támogatására is, hiszen az ő kitartásuk is kell ahhoz, hogy meg tudjuk őrizni a 2015-ös itthoni veretlenségünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!