BC Körmend

2015.02.25. 12:29

Magabiztos győzelemért utazik Budára a Körmend

Körmend (nzs) – A Duna World élő közvetítése miatt a tervezettnél két nappal korábban, csütörtökön látogat a MAFC otthonába az Egis Körmend együttese, a férfi kosárlabdázók bajnoki alapszakaszának 24. fordulójában. A találkozó 18 órakor kezdődik a Gabányi László Sportcsarnokban.

Németh Zsolt

Nincs csúcsformában a MAFC, hiszen a fővárosi együttes súlyos, 27 pontos zalaegerszegi vereségével visszacsúszott a tabella utolsó helyére. Ráadásul folyamatosan sérülések, betegségek is nehezítették a csapat munkáját. Hosszabb időre kiesett a játékból a center, Sztavrosz Toutziarakisz, akit egy Ukrajnából igazolt amerikai kosarassal igyekeznek pótolni. A 25 éves, 203 cm magas és 112 kilós Ricardo Glenn várhatóan már pályára lép a Körmend ellen.

A vasi piros-feketék számára csak a győzelem lehet a cél, ha szeretnének ott lenni majd a rájátszásban, hiszen a középszakaszba minden eredményüket viszik majd tovább. A keret szűkült, mert Sonyák Béla kölcsönben Jászberényben játszik, Sömenek Martin pedig – aki Körmenden végzi az edzéseket – a másodosztályban szereplő Pápa színeiben kap játéklehetőséget a szezon végéig. A légiósok közül Charles Burgesstől a hónap végén elköszönnek, LeVar Seals marad a kerettel, ő játszik a MAFC ellen is.

Balról Déri Csaba vezetőedző, jobbról a január végén érkezett LeVar Seals, aki az elmúlt két hétben behatóbban megismerkedhetett a a csapat taktikai repertoárjával. Játszik is a MAFC ellen (Fotó: Szendi Péter)

– A feldobásig napra pontosan két hét telik el a legutóbbi mérkőzésünk óta, amit csúcsformában fejeztünk be a Sopron ellen – mondta Déri Csaba. – Azóta volt időnk gyakorolni, hiszen az őszi eredmények miatt mi nem jutottunk be a Magyar Kupa nyolcas döntőjébe. Ezt sajnálom, ugyanakkor igyekeztünk kihasználni ezt az időt arra, hogy frissítsük a csapatot. Fizikális munkát végeztünk és egyéni képzések is zajlottak. A taktikai repertoárt is igyekeztünk bővíteni. Kiestünk viszont a játékból, mert bár próbáltunk edzőmeccseket szervezni, de nem volt olyan csapat, amellyel megmérkőzhettünk volna. Emiatt edzéseken többet gyakoroltunk két palánkra. Szeretnénk most már idegenben is nyerni – tért rá a mérkőzésre a Körmend vezetőedzője.

– Eddig a csapatnak a bajnokságban ez csak Zalaegerszegen sikerült. A tabellán való előrelépéshez szükségünk van erre a sikerre. Három kimondottan jó külföldi mellett tehetséges fiatalok alkotják a MAFC csapatát, és őket segíti a nagyon speciális hazai pályájuk. Egy eléggé szűk teremben játszanak, ami általában előnyükre válik. Minden tudásunkra szükség lesz a győzelemhez, az elejétől nekünk kell irányítanunk a játékot, hogy magabiztosan megnyerhessük ezt a mérkőzést. Momcsilo Latinovics egész héten nem edzett térdfájdalmai miatt. Szerdán volt MR-vizsgálaton, néhány nap múlva derül ki, hogy mi is a probléma. Az ő játéka kérdéses.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!