Belföld

2002.03.28. 17:32

A képviselõ politikai tényezõ

Szombathely (VN) – Március 25-ei számunkban „Vihart kavart a nyilatkozat” írásra reagált az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF), valamint Rettegi Attila, a Fidesz csoport elnöke

Mórocz Zsolt

Marton Zsolt, az IDF szombathelyi alelnöke Gaál Angelikának, az „Ifjúsági Fórum a demokráciáról” rendezvény szervezõjének reagálását „minõsíthetetlen, érzelmileg túlfûtött” nyilatkozatnak tartja. Leszögezi, hogy „térségünk országgyûlési képviselõi pártállástól függetlenül politikai tényezõi közéletünknek. A közleményben szerepel továbbá, hogy „ifjúsági politikai rendezvények szervezése komoly felelõséggel jár, és csak olyan személyek vállalhatják fel ezt, akik megfelelnek a tisztesség, az elfogulatlanság és a hitelesség követelményeinek”.

Rettegi Attila szerint a cikkben foglaltak „súlyosan sértik a Fidesz egyik képviselõjelöltjének jó hírét”. Közösséget vállal dr. Gyimesi Józseffel és a Fidelitas képviselõjével tartott sajtótájékoztatón elhangzottakkal. Felháborítónak tartja, hogy „Gaál Angelika, a baloldali fiatalok által létrehozott Ifjúsági Kabinetiroda vezetõje, a BIT, majd a Fiatal Baloldal aktivistája dr. Gyimesi Józsefet minõsíti”. A közlemény szerint „minden demokratikusan gondolkodó ember számára az Országgyûlés minden politikai képviselõje politikai tényezõ, pártállástól függetlenül.” Az Ifjúsági Kabinetiroda rendezvényével kapcsolatban nehezményezi, hogy az MSZP-SZDSZ jelöltjei elõadók voltak, a Fidesz-MDF jelöltjei viszont meghívót sem kaptak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!