Belföld

2002.03.21. 17:51

Az MSZP és a közbiztonság

Szombathely (br) – Sajtótájékoztatón ismertette a szocialisták közbiztonsági elképzeléseit tegnap délelõtt Gál Zoltán országgyûlési képviselõ.

Mórocz Zsolt

A kormány bûnözéssel kapcsolatos teóriáit idejétmúltnak nevezte a képviselõ, régen is azt vallották, hogy a bûnözés csökkentése csak akarat és rendõri eszközbevetés kérdése. Hozzátette: újabban statisztikai kimutatásoké is. Az MSZP veszélyesnek tartja az ellenõrizhetetlen rendõri hatalom erõsödését, a titkosszolgálati módszerek kiterjesztését. A bûnüldözést más lapokra kívánják helyezni a szocialisták.
Kifejtette: a bûnözés társadalmi jelenség, okai ellen is társadalmi eszközökkel kell fellépni. Mérlegelendõ, hogy a nagyobb biztonságért elfogadható-e a kisebb szabadság. A rendõrség felett civil kontrollt, országgyûlési ellenõrzést kell érvényesíteni. A lakosság biztonságérzetének erõsödésével érdemes mérni, jellemezni a rendõri munka hatékonyságát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!