Belföld

2002.03.23. 17:17

Fidesz-kritika az ellenzéknek

Szombathely (ki) – Dr. Gyimesi József tegnapi sajtótájékoztatóján elfogadhatatlannak nevezte, hogy ellenzéki pártok nyilvánvalóan politikai szándékkal oktatási intézményekben tartanak rendezvényeket.

Mórocz Zsolt

A fideszes politikus a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a választások elsõ fordulója elõtt ellátogat Szombathelyre.
Dr. Gyimesi József elmondta: felháborodott szülõk arról tájékoztatták, hogy a Derkovits Gyula Általános Iskolában hétfõre meghirdetett rajzversenyre az intézmény igazgatója, Kovács Péterné dr. Hankó Faragó Miklós ellenzéki képviselõjelölt mellett Fodor Gábort, az SZDSZ ügyvivõjét is meghívta a zsûribe.
- Azért, hogy a gyerekek ne válhassanak a kampány eszközévé, arra kérjük az iskola igazgatóját, hogy ne tartsák meg a rendezvényt, és a jövõben is tartózkodjanak hasonló események szervezésétõl – húzta alá dr. Gyimesi József, aki azt is felettébb furcsának találta, hogy sem a levéltárban, a Liberális Fiatalok Társasága által szervezett Kossuth-vetélkedõre, sem az Ifjúsági Kabinetiroda MMIK-ban megtartott politikai fórumára nem kapott meghívót.
- Ugyanakkor mindkét eseményen az ellenzék jelöltjei részt vettek – mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!