Belföld

2002.03.08. 15:29

Fidesz: nem a MIÉP-nek

Szombathely (ki) – Másként reagált Csurka István – pártja képviselõjelöltjeinek visszalépésére vonatkozó – szerdai kijelentésére a megkérdezett vasi fideszes és MIÉP-politikus.

Mórocz Zsolt

- A MIÉP támogatása nélkül is megnyeri a választást a jobboldali pártszövetség – hangoztatta dr. Gyimesi Jözsef, a vasi 1-es számú választókörzet fideszes képviselõjelöltje. A politikus kiemelte: nem elõzte meg Csurka István bejelentését, miszerint a MIÉP akár száz képviselõjelöltjét is hajlandó visszaléptetni a második forduló elõtt, ha a Fidesz támogatja majd azokat a MIÉP-es jelölteket, akik a jelenlegi legnagyobb kormánypártinál elõkelõbb helyen várják a voksolás második szakaszát. – Nem kérjük a MIÉP támogatását, ám döntésüket nem befolyásolhatjuk – fûzte hozzá dr. Gyimesi József.
- Ha a nemzeti oldal érdeke azt kívánja, akkor szívesen visszalépek a második forduló elõtt – kommentálja Csurka István kijelentését dr. Bunyevácz Zsuzsa, a MIÉP vasi 2-es számú választókörzetének képviselõjelöltje, aki nem tart attól, hogy a pártelnök bejelentése szavazatokat „vinne el” a jobboldaltól. – Az országos vezetés dönti majd el, hogy kik lépnek vissza a második fordulóban. Vas megyében ez ügyben még nem történtek egyeztetések - mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!