Belföld

2002.03.23. 17:16

Igazságtalan az elvonás

Szentgotthárd (fb) – László Csaba, az MSZP pénzügyminiszter-jelöltje tartott fórumot a Hotel Lipában.

Mórocz Zsolt

A találkozón részt vett Pusztai Gyula országgyûlési képviselõ és Bauer Károly polgármester is. Az eszmecsere egyik központi kérdése a várost sújtó központi elvonás volt. László Csaba igazságtalannak érezte, hogy noha az önkormányzat saját erejébõl hozta létre az ipari parkot, immár három és fél éve az egy fõre esõ helyi adó miatt a központi támogatásokból nem részesül a város.
A miniszterjelölt tapasztalta, hogy mennyire terhelt a 8-as fõútvonal, ezért a térség közlekedési infrastruktúráján javítani kell. Korszerûsíteni kell a vasutat: elsõsorban a Graz-Szentgotthárd-Szombathely vonalon. László Csaba gazdaságpolitikai és szociálpolitikai kérdésekrõl, elképzelésekrõl is beszélt, így például – ha pártja alakíthat kormányt – az elsõ száz nap programjában egyszeri nyugdíjjuttatást terveznek, az oktatási bértáblák rendezését, valamint a nyugdíjak fogyasztói árakhoz igazítását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!