Belföld

2002.03.29. 15:58

Képviselõjelöltek bemutatkozása

Mórocz Zsolt

Böcskei Ferenc (RKGP)

Szombathelyen születtem, a Hevesi Ákos Mezõgazdasági Szakközépiskolában érettségiztem. 20 évig dolgoztam biztosítási üzletkötõként az ÁB-nél, az MBI-nél, a Generálinál. Ez utóbbinál Celldömölkön fiókvezetõ voltam. Jelenleg vállalkozó vagyok. Feleségem a MÁV-nál raktározási elõadó. Az állampárt idején nem töltöttem be tisztséget. A rendszerváltás után a Kisgazdapárt politikája állt hozzám közel, de Torgyán József politikájával nem értettem egyet, ezért távol tartottam magam tõle. Az 1930-2000 Kisgazdapárthoz csatlakoztam, a szervezet celldömölki elnökének és megyei alelnökének választottak. Az Országos Nagyválasztmány a Reform Kisgazdapárt Országos Pénzügyi Ellenõrzõ Bizottság tagjai közé is megválasztott. A választók bizalmát szakmai és politikai tapasztalataim alapján, a Reform Kisgazdapárt színeiben: a „Tiszta kézzel a biztos jövõért” akarom képviselni, miután Celldömölkön és a város vonzáskörzetében ismernek.

Döme László (MIÉP)

1970-ben születtem Celldömölkön, jelenleg is Alsóságon élek feleségemmel és két gyermekemmel. Erdésztechnikus vagyok, kerületi erdészként dolgozom a celldömölki erdõkerületben. A természet szépsége és harmóniája vonzott erre a pályára. 1998-ban Vas megyében egyedül kaptam mandátumot MIÉP-jelöltként az önkormányzati választásokon. Az önkormányzat városfejlesztési és környezetvédelmi bizottságának vagyok tagja. Fontosnak tartom a föld magyar kézben tartását és egy nemzeti erdõalap létrehozását. A környezetvédelmi problémáink megoldása nem csak az uniós csatlakozás miatt halaszthatatlan. Felelõsséget érzek a határon túli magyarok sorsáért. Elengedhetetlen a nemzeti alapon álló oktatás, nevelés bevezetése. Nem a kevesek nagy profitja, hanem mindenkinek a boldogulása legyen a fõ cél. Véleményem szerint a szociális piacgazdaság biztonságos és folyamatos gyarapodást biztosítana mindazoknak, akik becsületesen dolgoznak.

Karvalics Imre (Munkáspárt)

1932-ben születtem Kisöcskön, jelenleg Celldömölkön lakom. 1951-tõl 1956-ig katonatiszt voltam, de betegségem miatt leszereltem. 1957-tõl 1970-ig Köcsk tanácselnökeként dolgoztam. A tanácsok összevonása miatt funkcióm megszûnt, ezért a kereskedelemben helyezkedtem el. 1991-nem boltvezetõként mentem nyugdíjba. Házasságomból 3 gyermek született, legidõsebb fiam autóbalesetben életét vesztette. 1948 óta dolgozom a munkásmozgalomban. A Munkáspártnak megalakulása óta tagja vagyok. Egész életemben a paraszt- és munkásemberek érdekében dolgoztam. 70 éves korom ellenére sem hagyott el a hitem, hogy érdemes munkálkodni a munkások, a parasztok, értelmiségiek felemelkedéséért. A mai pártok közül szinte egyedül a Munkáspárt írta zászlajára ezeket a célokat. Ezért is vállaltam a jelöltséget, bízva abban, hogy a választások során be fog kerülni a parlamentbe, és fel tudja emelni a hangját ezekért a célokért.

Kovács Ferenc (Fidesz-MDF)

Édesapámtól és édesanyámtól tanultam a vendégszeretetet, s a vendéglátás szeretetét. Így nem csoda, ha magam is fogadós lettem. Gyakran kapom magam azon, hogy édesapám szavait ismétlem gyermekeimnek. Tõle tanultam, a siker nem olyan, mint a szerencse. Nem elég ajtót nyitni neki, meg is kell dolgozni érte. Emlékszem, milyen csodálatos érzés volt, amikor jó másfél évtizeddel ezelõtt a sitkei kápolna tövében csendültek fel az István, a király elsõ hangjai. Ez az este mindannyiunkban összeforrt a polgári átalakulás élményével. Az összetartozás, a közös jövõbe vetett hit semmihez sem hasonlítható erejét éltük át. Feleségemmel 30 éve élünk boldog házasságban, 3 gyermekünk van. Büszke vagyok arra, hogy egy olyan vidéknek lehetek a képviselõje, ahol az emberek tudják, mit jelent a munka becsülete. Jövõnk új és nagy lehetõségeket tartogat számunkra. Ha hûek maradunk hagyományainkhoz és félve vigyázzuk értékeinket, mi állhatja útját térségünk boldogulásának?

Kovács Károly (FKGP)

1954-ben születtem Kemenesmagasiban. Jelenleg családommal Celldömölkön élek. Két felnõtt gyermekem van. Nóri lányom Pécsett, Balázs fiam pedig a veszprémi egyetemen tanul. Feleségem pedagógus. Celldömölkön, az ipari szakmunkásképzõben autószerelõ szakmát tanultam. Tanulmányaimat a Mûszaki Egyetemen folytattam, ahol 1984-ben végeztem, okleveles gépészmérnökként. A BME gazdasági mérnöki szakán 1989-ben szereztem másoddiplomát. 1992-tõl 1994-is a térségben falugazdászként dolgoztam. 1994 és 1996 között vállalkozó voltam. 1996 óta vasút-, út-, magas- és mélyépítéssel foglalkozom mit gépészrészleg-vezetõ. 1990 óta mezõgazdasági vállalkozásom van, családom 150 hektár termõfölddel rendelkezik. 1998-tól vagyok az FKGP tagja, 1999-tõl pedig a merseváti alapszervezet elnöke. Munkámmal a vidékért, választókörzetem gyarapodásáért szeretnék dolgozni.

Ifj. Rátz Ottó (Centrum)

Pápai születésû tanár, igazgató vagyok, számos társadalmi szervezet tagja, felelõs vezetõje. Feleségem sárvári születésû pedagógus, egy kisfiunk van. A Centrum párt képviselõjelöltje vagyok Vas megye 4. számú választókörzetében. Mit szeretnénk elérni? Kiegyensúlyozott életkörülményeket. Európai szintû egészségügyet. Európai szintû és értékálló béreket. Minél több új munkahelyet akarunk teremteni annak érdekében, hogy az embereknek ne kelljen ingázniuk a lakóhelyük és a munkahelyük között. Kiemelt kérdésnek tartjuk a vállalkozói biztonságot, az egyszerûbb és olcsóbb hitelhez jutást, a jog- és közbiztonságot. Képviselõjelöltként nagy fontosságot tulajdonítok a körzet egészséges, területileg kiegyensúlyozott fejlõdésének, valamint a mezõgazdaságból élõk megbecsülésének. A Centrum Önökért van – számítunk Önre, számíthat ránk! Szavazatával támogassa Ön is az Összefogás Magyarországért Centrumot!

Dr. Szabó István (SZDSZ)

Ötvenöt éves vagyok, Sárváron születtem, és családommal együtt most is itt élek. Jelenlegi munkahelyemen több mit húsz éve dolgozom. Feleségem óvónõ, három felnõtt gyermekünk van. Egyetemi tanulmányaimat Gödöllõn és Budapesten végeztem. 1985-ben mûszaki gazdasági elemzés témakörben doktoráltam. Sárvár város képviselõ-testületében a városfejlesztési bizottság elnökeként azon tevékenykedtem, hogy a város fejlõdése töretlen legyen, ami biztosíték lehet a 4. számú választókerület kiegyenlített fejlõdéséhez is. Az elmúlt nyolc évben szerzett közéleti tapasztalatomat szeretném országgyûlési képviselõként is hasznosítani. Az Önök képviselõjeként azon kívánok dolgozni, hogy jobban érvényesüljön a magasabb életszínvonalat biztosító, adócsökkentõ, a természeti adottságokat jobban kihasználó gazdaságpolitika az emberi jogok védelme. Hiszem, hogy Önökkel együtt ez megvalósítható, ezért kérem, hogy szavazataikkal szíveskedjenek támogatni.

Szabó Lajos (MSZP)

44 éves közgazdász vagyok. Feleségemmel és két gyermekemmel Sárváron élek. 1983-ban Moszkvában ipari szakos közgazdász oklevelet szereztem. Sárvárra visszatérve közgazdászként a cukorgyárban helyezkedtem el. 1991-tõl a Konzumbank nyugat-magyarországi kirendeltsége igazgatóhelyetteseként, majd 1992-tõl az OTP celldömölki fiókjának igazgatójaként dolgoztam. 1999-tõl vezetem az Erste Bank szombathelyi fiókját. Az MSZP alapító tagja, 1998 óta vasi elnöke vagyok. 1990-94 között Sárváron önkormányzati, 1994-98 között országgyûlési képviselõ, a parlament gazdasági bizottságának tagja voltam. 1998-ban újra önkormányzati képviselõnek választottak, részt veszek a pénzügyi bizottság munkájában. Megyei közgyûlési képviselõ vagyok, a pénzügyi bizottság alelnökeként tevékenykedek. Kérem, szavazataikkal támogassák országgyûlési képviselõvé választásomat!

Tarczi István (Összefogás)

Az elmúlt 12 évben a kormányzó és az ellenzéki pártok nem a jólétünkért dolgoztak, hanem egymás ellen harcoltak a nagyobb koncért. Amerikai mintára egy stabil kétpártrendszer bebetonozása folyik, ahol mindkét párt a pénzhatalom, a pénzgyarmatosítás kiszolgálója. Azért vannak ketten, hogy a demokrácia látszatát fenntartsák, az állampolgárok azt hihessék, ténylegesen választhatnak, holott csak akkor beszélhetünk errõl, ha majd legalább két tényleges alternatíva között lehet választani: maradjon-e a pénzgyarmati helyzet, vagy teremtsünk független, semleges, jóléti Magyarországot. Az Összefogásnak van tudományosan kidolgozott programja egy jóléti, független semleges Magyarország megteremtésére, és ez – amint ezt a választókkal megismertetheti – meg is valósul. Ennek elõkészítését szolgálja az az új hang, amely – az Ön segítségével – megszólalhat a parlamentben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!