Belföld

2002.03.05. 15:23

Nem kezdõdtek tárgyalások

Megyei körkép (ki) – Nem tervez Vas megyében választási együttmûködést a kisgazdapárt és a Magyar Szocialista Párt.

Mórocz Zsolt

Bár egyik párt vezetõi sem zárták ki egy esetleges koalícióra lépés lehetõségét, Vas megyében fel sem merült a politikusokban, hogy tárgyalásokat kezdeményezzenek a másik párt képviselõivel.
Farkas János, az MSZP megyei kampányfõnöke érdeklõdésünkre közölte: pontatlan, félrevezetõ, és a párt szándékait félremagyarázó az a szocialistáknak tulajdonított állítás, amely szerint készen áll az MSZP a kisgazdapárttal közös kormányzásra.
- Az LSZP a programok mentén nem zárja ki az együttmûködést egyetlen demokratikus párttal sem, kivéve az egyre inkább egymáshoz közelítõ MIÉP-pel, valamint a Fidesszel – húzta alá a kampányfõnök, aki felvetésünkre – tárgyalóasztalhoz ülne-e a megyei vezetés egy esetleges kisgazda kezdeményezésre – azt mondta: feltételezésekre nem tud érdemben válaszolni.
- A szocialistákkal semmilyen formában sem tudom elképzelni az együttmûködést, megyei szinten – csakúgy, mint országosan – nincs szó tárgyalásokról – válaszolta kérdésünkre Danka János, a kisgazdapárt megyei elnöke, majd hozzáfûzte: az FKGP a választások után nem kíván tagja lenni a kormánykoalíciónak, mivel a párt meg akarja õrizni függetlenségét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!