Belföld

2002.03.08. 15:30

Nõpolitika a Centrumban

Szombathely (gab) – A Centrumban a nõk! címû programjukkal tisztelegnek nõnap alkalmából a nõk elõtt, hangzott el a Centrum Párt sajtótájékoztatóján.

Mórocz Zsolt

A nõk és a férfiak különbözõek, ám egyenrangú felek, így a társadalmat is ehhez kell igazítani. Ennek érdekében vállalja fel a Centrum Párt a nõtársadalom helyzetének radikális javítását, mondta dr. Pusztai Erzsébet, a párt alelnöke tegnap.
A Centrum szerint a nõpolitika nem azonos az anyaság és a család fogalmával, a nemek egyenlõsége ma elsõsorban a nõk esélyegyenlõségének javítását jelenti. Elítélik az életkor és nem szerinti különbségtételt a munkahelyeken, támogatni szeretnék a nõi vállalkozókat, a gyereknevelés után újrakezdõket, az idõsebb nõket alkalmazó munkaadókat.
A párt alelnöke elmondta, hogy népszerûségük emelkedik, a decemberi kétszázalékos támogatottság februárban már négyre emelkedett. Egyelõre nem jelölik meg, hogy a parlamentbe kerülve melyik pártnak nyújtanak majd kezet, de azt kijelentette, hogy a MIÉP-pel nem kívánnak együttmûködni. Azzal a párttal fognak együttdolgozni, amelyikkel közösen meg tudják valósítani szakmai programjukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!