Belföld

2002.03.19. 17:45

Nyolc szervezet állított listát

Szombathely (edz) – Az egyéni képviselõjelöltek száma alapján Vas megyében nyolc jelölõszervezet állíthatott területi listát. Tegnap kisorsolták, hogy melyik párt hányadik helyen szerepel majd a szavazólapon.

Mórocz Zsolt

Azok a vasi jelölõszervezetek, amelyek az országgyûlési egyéni választókerületben legalább két jelöltet tudnak indítani, jogosultak lettek területi lista állítására. Ennek eredményeként megyénkben nyolc jelölõszervezet listáját vették nyilvántartásba a választókerületi bizottságok. A területi listákról négy mandátum szerezhetõ meg.
A területi választási bizottság tegnapi ülésén kisorsolták, hogy az egyes szervezetek milyen sorrendben szerepelnek a szavazólapon. Ennek elõkészítéseként a bizottság tagjai – a pártok képviselõinek jelenlétében – helyezték el borítékban a sorszámokat, amelyek közül a nyilvántartásba vétel idõpontjának sorrendjében húztak az érintettek.

A sorsolás eredményeként a szavazólapon elsõ helyen szerepel majd a Független Kisgazdapárt. A második a Fidesz-MDF közös lista lett, a harmadik a Reform Kisgazdapárt listája lesz. A negyedik a sorban a Magyar Igazság és Élet Pártja. Az ötös számot az Összefogás Magyarországért Centrum képviselõje mutatta fel. A hatodik helyen szerepel majd a Szabad Demokraták Szövetsége, a hetedike pedig a Magyar Szocialista Párt. A nyolcas szám a Munkáspártnak jutott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!