Belföld

2002.03.23. 17:09

Sajnálják, hogy nem lesz vita

Megyei körkép (ki) – A Fidesz és az MSZP megyei elnöke egyaránt sajnálja, hogy nem jött létre a miniszterjelöltek és a kormányfõjelöltek vitája.

Mórocz Zsolt

- Világos volt számomra, hogy Medgyessy Péter nem akar találkozni Orbán Viktorral. Sajnálom, hogy a szocialisták kihátráltak a miniszterjelöltek vitája elõl is, mivel azt szerettük volna, hogy mindkét nagy párt szakpolitikusai megismertessék a választókkal a programokat – kommentálta a csütörtöki eseményeket Kovács Ferenc, a Fidesz MPP megyei elnöke, aki úgy véli: a kormánypárti miniszterekkel azért nem akarnak vitázni a szocialisták, mert nincs megfelelõ programjuk. A meghiúsult rendezvényekkel kapcsolatban Kovács Ferenc megjegyezte: a szerzõdés – amelyen minden részletet pontosan leegyeztettek a szervezõk – egyértelmûen fogalmaz.
Szabó Lajos, az MSZP vasi elnöke bár sajnálja, hogy meghiúsult a vita, az országos események helyett sokkal inkább a helyi kampányra koncentrál.
- Nehéz eldönteni, hogy mi történt csütörtökön – mondta Szabó Lajos, hozzáfûzve: mindkét párt politikusai között akadnak "szelektív hallásúak”.
- A részleteket ugyan nem ismerem, de nyilvánvaló, hogy a huszonegyedik században a kivetítõ monitorok a modern viták szerves elemei – közölte a politikus, aki késõbb azt hangsúlyozta: ahogy eddig, úgy a késõbbiekben is a helyi kampányra helyezi a hangsúlyt, ugyanis így lehet megismertetni a választókkal a szocialisták programját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!