Belföld

2002.03.30. 16:01

Újabb út épül a város határában

Szombathely (al) – A vasi megyeszékhely északi elkerülõ útjának építése folytatódik: tegnap elhelyezték a beruházás harmadik ütemének alapkövét. A tervek szerint már 2004-re elkészülhet a vasi megyeszékhelytõl a az osztrák határig vezetõ gyorsforgalmi út.

Mórocz Zsolt

Országos és megyei politikusok, a vasi gazdasági élet vezetõi jelenlétében helyezték el tegnap délelõtt Szombathely és Gencsapáti között a város északi elkerülõ útjának alapkövét. A tervek szerint jövõre elkészülõ új út tehermentesíti a várost, hiszen jelenleg az Ausztria felé tartó kamionforgalom Szombathely belvárosán keresztül halad.

Kovács Jenõ a Vas Megyei Közútkezelõ Kht. Igazgatója köszöntõjében emlékeztetett arra, hogy kilenc nappal korábban Sárváron szintén hasonló ünnepséget rendeztek. Az igazgató visszautasította azt a vádat, hogy kampány-ízûek az alapkõletételi ünnepségek, mondván, mindig tavasszal kezdõdnek az útépítések. Dr. Szabó Gábor, Szombathely polgármestere leszögezte: ez az út Európába is vezet majd, hiszen a határ túloldalán épül az osztrák szakasz, így Szombathelyrõl hamarosan gyorsan elérhetõvé válik az A2-es autópálya. Dr. Gyimesi József, a térség országgyûlési képviselõje elkerülõ és egyben megközelítõ útnak nevezte a beruházást, mert a kamionok elkerülik, de az ide látogatók könnyebben megközelíthetik a várost. Manninger Jenõ, a közlekedési minisztérium politikai államtitkára visszafogott ünneplést kért, s hozzátette: az elmúlt négy év eseményei önmagukért beszélnek, hiszen ismét folytatódik az elkerülõ út építése. Az alapkõ elhelyezése elõtt az ünneplõk felavatták a már tavaly elkészült néhány száz méteres gencsapáti bekötõutat – amely része az elkerülõ útnak – is.

Az ünnepség utáni sajtótájékoztatón elhangzott: jövõre elkezdõdhet a negyedik ütem építése, és jó esély van arra, hogy 2004-re a határig elkészül a gyorsforgalmi út.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!