Belföld

2005.02.22. 17:09

Ami az adóból visszajár

Megyei körkép (edz) - Adókedvezményre jogosultak azok, akik felnõttképzési szerzõdés alapján képzési díjat fizetnek. \r\n

Mórocz Zsolt

rnrn

A felnõttképzési törvény elõírásai szerint a felnõttképzési szerzõdés alapján az adóévben befizetett képzési díj (beleértve a vizsgadíjat is) 30 százalékával, de legfeljebb évi 60 ezer forinttal csökkenthetõ az összevont adóalap adója. Az adókedvezmény alapját és összegét az akkredikált intézmény által kiállított igazolás bizonyítja. Az adókedvezményt a felnõttképzésben részt vevõ magánszemély, házastársa, szülõje, nagyszülõje, testvére veheti igénybe. Ennek feltétele, hogy a kedvezményezettet a felnõttképzésben részt vevõ kérésére az igazoláson befizetõként feltüntették.

rn

Lehetõség van arra is, hogy a felnõttképzésben részt vevõ halasztottan vegye igénybe az adókedvezményt. Ezt a képzõ intézménynek az igazoláson fel kell tüntetnie. Ilyenkor a magánszemély az adókedvezményt bármely késõbbi adóévben, de legkésõbb a felnõttképzési szerzõdésben meghatározott idõtartam lejártának adóévét követõ adó-évében, választása szerinti megosztásban érvényesítheti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!