Belföld

2005.02.15. 14:31

Mûvelõdés mellett képzés

Megyei körkép (V. R.) - A mûvelõdési központok helyet biztosítanak a felnõtt- képzéssel foglalkozó iskoláknak és különbözõ tanfolyamoknak, az önkormányzatoknál pedig támogatják a dolgozók továbbképzését.\r\n

Mórocz Zsolt

rn

A mûvelõdési házak rendszeresen adják bérbe helyiségei- ket felnõttképzéssel foglalkozó cégeknek, iskoláknak, és lehetõség szerint együttmûködnek a munkaügyi központtal is. Az ajkai Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidõközpontban is több képzés zajlott már. Bábics Valéria, az intézmény igazgató-helyettese elmondta: tartottak már náluk számítógépes tanfolyamot és volt EU-s pályazatíróoktatás is a házban, csakúgy, mint nyelvtanfolyam. Ha igény van rá, akkor többek között a veszprémi, várpalotai és más városok kulturális intézményeiben is tartanak képzéseket felnõtteknek.

Az önkormányzatok is támogatják azt, hogy a dolgozók tanuljanak. Sümegen a polgármesteri hivatalban a kormányzatilag meghatározott továbbképzési program szerint iskolázzák be a dolgozókat és segítik õket abban, hogy folyamatosan tanulhassanak. A veszprémi polgármesteri hivatal hozzájárulást fizet azoknak az alkalmazottaknak, akik nyelvtanfolyamra íratkoztak be. Mindemellett támogatják azt is, ha valaki munkája, beosztása miatt továbbképezi magát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!