Belföld

2005.02.15. 14:31

Mûvelõdés mellett képzés

Megyei körkép (V. R.) - A mûvelõdési központok helyet biztosítanak a felnõtt- képzéssel foglalkozó iskoláknak és különbözõ tanfolyamoknak, az önkormányzatoknál pedig támogatják a dolgozók továbbképzését.\r\n

Mórocz Zsolt

rn

A mûvelõdési házak rendszeresen adják bérbe helyiségei- ket felnõttképzéssel foglalkozó cégeknek, iskoláknak, és lehetõség szerint együttmûködnek a munkaügyi központtal is. Az ajkai Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidõközpontban is több képzés zajlott már. Bábics Valéria, az intézmény igazgató-helyettese elmondta: tartottak már náluk számítógépes tanfolyamot és volt EU-s pályazatíróoktatás is a házban, csakúgy, mint nyelvtanfolyam. Ha igény van rá, akkor többek között a veszprémi, várpalotai és más városok kulturális intézményeiben is tartanak képzéseket felnõtteknek.

rn

Az önkormányzatok is támogatják azt, hogy a dolgozók tanuljanak. Sümegen a polgármesteri hivatalban a kormányzatilag meghatározott továbbképzési program szerint iskolázzák be a dolgozókat és segítik õket abban, hogy folyamatosan tanulhassanak. A veszprémi polgármesteri hivatal hozzájárulást fizet azoknak az alkalmazottaknak, akik nyelvtanfolyamra íratkoztak be. Mindemellett támogatják azt is, ha valaki munkája, beosztása miatt továbbképezi magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!