Belföld

2005.02.08. 13:07

Nem csak tanároknak

Szombathely (edz) - A Vas Megyei Pedagógiai Intézet Szakmai és Szakszolgálat részt vesz a felnõttképzési és a pedagógiai akkreditációban.\r\n

Mórocz Zsolt

rnrn

Tevékenysége kiterjed az akkreditált és pedagógus-továbbképzésekre, illetve a nem akkreditált képzésekre. Szerveznek szakirányú pedagógus-, valamint OKJ-s képzéseket.

rn

Az akkredikált pedagógus-továbbképzéseket rendszerint olyan témakörökben szervezik, amelyekre a képzõintézmények az alap-, illetve a kiegészítõ képzések során nem helyeznek kellõ hangsúlyt. A pedagógusképzéseik a mesterségbeli tudás különféle területeire irányul. 2005-ben tervezik a nyelv- tanárok, a könyvtárosok, a kollégiumi nevelõk képzését, óvoda- és gyógypedagógusok speciális felkészítését. A pedagógusok széles körét érinthetik a számítógépes tanfolyamok is. A szakirányú pedagógus-továbbképzés keretében óvoda- és iskolavezetõk, óvodapedagógusok, tanítók és napközis nevelõk szerezhetnek szakvizsgát.

rn

Az OKJ-s képzések körébõl gyógypedagógiai asszisztens, személy- és vagyonõr, valamint dajkaképzés szerepel az intézmény idei listáján, a nem akkredikált tovább-képzések között pedig számítástechnikai tanfolyam, de széles körben szerveznek tantestületi felkészítéseket is. Ez utóbbi témája lehet mások mellett a kommunkiáció, a kofliktuskezelés, az önismeret, a drogprevenció, a személyiségfejlesztés, valamint a tanulás tanítása is. Az érdeklõdõk az egyes képzésekrõl további információkat kaphatnak az intézmény internetes oldalán, a www.vas-ped.sulinet.hu honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!