Belföld

2006.01.30. 17:59

A Fidesz két jelöltje

<STRONG>Szombathely (ki) – Szájer József, az Európa Parlament Magyar Néppárti képviselõcsoportjának delegációvezetõje mutatta be a Fidesz helyi képviselõjelöltjeit szombaton délelõtt.</STRONG>

Mórocz Zsolt

    Szájer József kiemelte: a pártot olyan jelöltek képviselik a választásokon, akik ezer szállal kötõdnek Szombathelyhez, és bizonyították, hogy érdemesek a feladatra. A vasi 1-es választókerültben dr. Puskás Tivadar, a 2-esben pedig dr. Hende Csaba indul a fiatal demokraták színeiben. Dr. Puskás Tivadar – akit a KDNP kért fel az indulásra, és továbbra is civilként, azaz párton kívüliként kíván politizálni – elmondta:
    – Rosszkedvûek az emberek, rengeteg problémájuk van, sokan küzdenek megélhetési gondokkal. Egy dolgot mindenképpen ígérhetek: becsületet.
    Dr. Hende Csaba a kormányt kritizálta foglalkoztatáspolitikája miatt. Arra emlékeztetett, hogy a szocialisták 400 ezer új munkahelyet ígértek, ehhez képest hat éve a legmagasabb, 7,2 százalékos a munkanélküliség Magyarországon.
    – Ma mintegy 400 ezer tartós munkanélküli él hazánkban, és további 350 ezer ember csak néha jut munkához. Vasban is elkeserítõ a helyzet, ugyanis a munkanélküliségi ráta mintegy 7,5 százalékos – hangoztatta dr. Hende Csaba, majd hozzáfûzte: a polgári kormány idején a munkanélküliség folyamatosan csökkent megyénkben.
    A két jelöltet megkérdeztük arról, hogy milyen konkrét lépéseket tennének elsõként megválasztásuk esetén. Dr. Puskás Tivadar a kórház sürgõsségi osztályának minél jobb felszerelését, valamint a Sági utca rendbetételét, dr. Hende Csaba pedig munkahelyteremtést és a 86-os út felújítását említette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!