Belföld

2006.02.16. 13:27

Olcsóbb lakásokat

Budapest (mti) – Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez a Fidesz az otthonteremtés áfájának csökkentése ügyében, jelentette be Orbán Viktor pártelnök szerdán.

Mórocz Zsolt

A Fidesz elnökségi ülése után közölte: nem nyugszanak bele, hogy a kormány nemet mondott a Fidesz Otthonteremtés Plusz programjára, arra az EU-adta lehetõségre, hogy 20 százalékról 5 százalékra csökkenjen a szociális lakásépítés és a lakásfelújítás áfája. Hozzátette: a kormány a március 31-ei jogvesztô határidõig jelentheti be igényét erre az uniónál, ezért akarnak a témáról még a választások elõtt tárgyalni az Országgyûlésben. Közölte: még nem tudja, mikorra akarják összehívni az Országgyûlést.

Arra a felvetésre, hogy a 14. havi nyugdíj kapcsán is felvetpdött a rendkívüli ülés gondolata, úgy válaszolt: most fontosabbnak tartják az otthonteremtés kérdését, az elnökség is világos hierarchiát állított fel ebben az ügyben. Mint mondta, bízik abban, hogy ha parlamenti többség van az ügy mögött, akkor a kormány is elfogadja a javaslatot. Véleménye szerint a kormány rossz álláspontot foglal el ebben az ügyben.

Kérdésre válaszolva „politikai provokációnak” minõsítette az úgynevezett szerverügyet. Mint ismert, az MSZP kampányanyagainak interneten át történt ellopásával vádolja a Fideszt. Orbán Viktor szerint nem szabad felülni annak, ha lényegtelen kérdéseket akarnak a politika napirendjére tûzni olyan fontos ügyek helyett, mint az otthonteremtés vagy a nyugdíjak.
Az áfaügyben Burány Sándor, az MSZP frakcióvezetõ- helyettese reagált: a kormány ebben az ügyben is többször jelezte, alapos szakmai elõkészítés után megfontolt döntést fog hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!