Belföld

2006.02.24. 15:07

Vita a miniszterelnök kampányszlogenjérõl

Budapest (mti) – Deutsch- Für Tamás szerint Gyurcsány Ferenc egy náci jelszóhoz hasonló szlogennel kampányol.

Mórocz Zsolt

Deutsch-Für Tamás fideszes politikus tegnapi sajtótájékoztatóján arra kérte a miniszterelnököt, hogy egyszer és mindenkorra állítsa le azokat a hirdetéseket, amelyekben egy „náci jelszóhoz kísértetiesen hasonló” szlogennel kampányol. „´Van egy ország. Van egy ember. Van egy program´ – így szól Gyurcsány Ferenc hirdetése 2006-ban. ´Egy nép. Egy birodalom. Egy vezér´ – így szólt Adolf Hitler hirdetése 1938-ban” – mondta a fideszes politikus, aki szerint ez az a pillanat, amikor nem lehet hallgatni, meg kell szólalni a „hétköznapi, egyszerû emberi tisztesség védelmében”. Deutsch-Für Tamás arra kérte a miniszterelnököt, hogy még ma kövesse meg azokat az embereket, akikben szlogenjével félelmet és rettegést keltett.

Nyakó István, az MSZP szóvivõje közleményében úgy reagált Deutsch-Für Tamás szavaira: „Meglepõ, ha egy olyan párt frakcióvezetô-helyettese beszél áthallásokról, amelyik – ha hatalmi érdekei úgy diktálják – gátlás nélkül kokettál a magyar szélsõjobbal, összejátszott Csurka Istvánnal és a hatalomba emelte Torgyán Józsefet”. „Az emberek még emlékeznek Kövér László köteles beszédére, és arra is, hogy milyen tömeggyûléseket tartott Orbán Viktor a 2002-es választási kampányban. Emlékeznek a félelemkeltés és a megosztás magasiskolájára, ahol a Fidesz politikusai tartották az elõadásokat. Emlékeznek a Fidesz jelszavára: ´Egy a tábor, egy a zászló´” – véli Nyakó István, aki szerint Deutsch-Für Tamás egyetlen ok miatt gondol rosszra: azért, mert feltámadnak benne pártja „máig felejthetetlen ballépései”, amelyekhez õ maga is asszisztált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!