Belföld

2006.03.24. 15:33

A két nagy párt ígéreteit mérik a liberálisok

Budapest (mti) – Ígéretmérõ csöveket állított fel az SZDSZ a Városházparkban, amely azt mutatja, hogy mennyit ígért eddig a Fidesz, illetve az MSZP a választóknak.

Mórocz Zsolt

Az Ígéret stop! feliratokkal ellátott tábla elõtt álló, mintegy két méter magas narancssárga, illetve piros színû, áttetszõ mûanyag csöveket hungarocell golyókkal töltötték fel, a csövek mellett elhelyezett mértékegység, amelynek egy egysége 300 milliárd forintot jelez, mutatja az ígéretek pénzbeli szintjét.
„Szerintünk az a felelõs politika, ha valaki valamit javasol, akkor megmondja azt is, hogy az mibe kerül az adófizetõnek, mennyi esik ki a költségvetésbõl, mibõl akarja a javaslatait finanszírozni” – hangsúlyozta Kuncze Gábor, a liberális párt elnöke.

Számításaik szerint a Fidesz eddig mintegy 3863 milliárd forintot, míg az MSZP 1314 milliárd forintot ígért oda a választóknak. Megjegyezte, hogy a két párt ígéretcsövének szintje közötti különbség azt is mutatja, hogy melyik milyen felelõsséggel áll ahhoz a helyzethez, amellyel Magyarországnak a választások után szembe kell néznie. Az SZDSZ elnöke ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy most csak olyan programokat lehet a választóknak kínálni, amelyek úgy teremtenek rendet a különbözõ területeken, hogy közben lehetõség van az adók csökkentésére is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!