Belföld

2006.03.31. 16:41

A szegénység ellenében

Szombathely (ki) – A szegénység felszámolása elnevezésû programmal vág neki a parlamenti választásnak a Kereszténydemokratapárt, hangzott el a politikai tömörülés tegnapi sajtótájékoztatóján.

Mórocz Zsolt

Dr. Bartók Tivadar, a Kereszténydemokratapárt elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján kijelentette: tavaly év elején alakultak, az idén együttmûködésre léptek a Cseh Sándor nevével fémjelzett Kisgazda Szövetséggel. Dr. Bartók Tivadar elmondta: pártja kilenc megyében tudott területi listát állítani. A politikus meggyõzõdése szerint hibát követett el a Fidesz akkor, amikor „leszalámizta potenciális szövetségeseit.” A pártelnök úgy véli: a választások után új jobbközép- együttmûödés jöhet létre azon jobboldali erõk részvételével, amelyek nem találták meg számításukat a Fidesz-MPSZ-en belül.

A megyében két kerületben indít jelöltet a párt. A 3-asban induló, Vépen élõ Posner-Pogány Lajos Richárd úgy fogalmazott, hogy a térség infrastrukturális fellendítése elodázhatatlan. A 4-es kerületben a 2002-es választásokon még Centrum színekben induló Rácz Ottó a Kereszténydemokratapárt jelöltje. Kiemelte: meg kell akadályozni a kistelepülések elnéptelenedését. Ezért a Kereszténydemokratapárt kiáll az alapiskolák és az óvodák megtartása mellett.
Dr. Bartók Tivadar kérdésünkre (miért váltak szét útjaik a Centrum párttal?) úgy felelt, nem tudtak azonosulni Kupa Mihállyal akkor, amikor 2002-ben a második forduló elôtt a baloldali jelöltek támogatására szólította fel a szövetség szimpatizánsait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!