Belföld

2006.03.23. 15:17

A választás tétje a jövõ

Szombathely (nfb) – Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke a párt megyei jelöltjeivel kampányolt tegnap. A piacon tett sétája után sajtótájékoztatót tartott.

Mórocz Zsolt

Ezen Németh Kálmán, a párt megyei elnöke mutatta be a jelölteket: dr. Hankó Faragó Miklóst (1-es választókerület), dr. Göde Györgyöt (3- as választókerület), dr. Szabó Istvánt (4-es választókerület) és Tompa Lászlót (5-ös választókerület). Kuncze Gábor elmondta: a két nagy párt között most éppen a tömegrendezvények szervezésében nagy a verseny, s ebbõl az SZDSZ sem akar kimaradni: decentralizált tömegdemonstrációra szólítja fel a választókat április 9-ére a szavazófülkékbe.

Kuncze Gábor Orbán Viktor bejelentését (állítsanak fel költségvetési tanácsot), így kommentálta: az ötlet nem Orbán Viktoré, hanem Csillag Istváné, õ írt róla elõször, tavaly decemberben. Kuncze Gábor ezt az ötletet nevezte a Fidesz programja egyetlen jó elemének, amelyet egyébként megvalósíthatatlannak tartott. Kuncze Gábor elítélte a mostani furcsa és negatív kampányt, mert szerinte a vitának arról kellene szólnia, ki mit ígér. A következõ években hazánk fejlõdése a nagymértékû európai uniós támogatásoknak köszönhetõen döntõ fordulatot vehet. Ezért a mostani választás igazi tétje az, hogy ki lesz a mai fiatalok, gyerekek (ahogy az SZDSZ szlogenje mondja, a Kovács Pistikék) sorsa, nem pedig az, hogy ki ragadja meg a hatalmat.

Az elnök elmondta: pártja programjának négy fontos eleme az egészségügy radikális átalakítása, a gazdasági versenyképesség erõsítése, az egykulcsos, 20 százalékos adó bevezetése és a rászorultságelvû szociálpolitika. Kérdésre válaszolva Kuncze Gábor kijelentette: örül, hogy a romák országos listát tudtak állítani. Úgy vélte, ennek köszönhetõen nem rendezõdik át a politikai paletta, és sikeres választási szereplést kívánt nekik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!