Belföld

2006.03.22. 17:50

Behúzódás helyett expanzió kell

Szombathely (nm) – Az önkormányzatok szerepe az ország fejlõdésében címmel tegnap fórumot tartott a Savaria moziban Kósa Lajos. Debrecen polgármestere elõtte a sajtó képviselõit fogadta.

Mórocz Zsolt

Szombathelyen a munkanélküliség az egeket ostromolja, a város több mint 6 milliárd forinttal eladósodott. Ezeket a Fidesz jelöltje, dr. Hende Csaba sorolta tegnap a sajtótájékoztatón, amelyen Kósa Lajos, Debrecen polgármestere arról beszélt: mi városa sikeres fejlõdésének titka?
„Behúzódás helyett expanzió, elõremenekülés” – hallottuk a polgármestertôl, aki megemlítette: Fõnix-csarnokukba 130 rendezvény van már lekötve, nemrég adták át az 1200 fõs nagy konferenciaközpontjukat, a repülõtér-építésbe is önállóan, 3 milliárd forinttal vágtak bele.
A debreceni cégeket megrendeléseikkel erõsítik: Budapesten kívül ott épült a legtöbb lakás. Szélerõmõ, a bioalapanyagokat felhasználó energiatermelés, erõs önkormányzati tulajdonú közmûvállalatok, és sok európai uniós pályázat úgy, hogy pályázataikba beveszik a megye szegényebb településeit is: kifizetik az önrészüket. (Kósa Lajos megemlítette: a szocialista kormánytól nem számíthattak támogatásra.) A tájékoztató végén a Fidesz két szombathelyi jelöltje, dr. Hende Csaba és dr. Puskás Tivadar összegezte „a debreceni siker” receptjét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!