Belföld

2006.03.22. 16:23

Letették az esküt

Szombathely (edz) – Az országgyûlési választásokra készülve a vasi megyeszékhely szavazatszámláló bizottságainak tagjai tegnap délután tették le az esküt az MSH Rendezvényházban.

Mórocz Zsolt

Az országgyûlési képviselõ-választásokon képviselõ-testületek által megválasztott tagokból, valamint a jelölõ szervezetek delegáltjaiból álló szavazatszámláló bizottságok gondoskodnak a szavazás törvényes lebonyolításáról, döntenek a felmerült vitás kérdéskrõl. Az õ feladatuk a voksok összesítése, a szavazóköri eredmény megállapítása, jegyzõkönyvbe rögzítése.
Amennyiben a bizottság olyan törvénysértést észlel, amely az eredményt érdemben befolyásolja, kezdeményezhetik a szavazóköri eredmény megsemmisítését.
Sok az ismerõs az arc, de jócskán vannak új tagok is, állapította meg a megyeszékhely szavazatszámláló bizottságai tagjainak tegnapi eskütételén dr. Kaczmarski János, a szombathelyi önkormányzat jegyzõje. A jelenlegi kiélezett helyzetben fontos, hogy a testületek tagjai képesek legyenek együtt dolgozni. Ezt követõen a bizottságok tagjai letették az esküt Csermelyi András alpolgármester elõtt, aki eredményes és törvényes munkát kívánt a résztvevõknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!