Belföld

2006.03.30. 16:10

MDF: régi és új arcok

Megyei körkép (ki) – Dávid Ibolya vezeti a demokrata fórum országos listáját. A vasi MDF-esek közül dr. Gyimesi József szerepel a legjobb helyen, az ex-fideszes politikus a huszonötödik.

Mórocz Zsolt

A Magyar Demokrata Fórum országos választmánya a közelmúltban fogadta el a párt országos választási listáját. Az MDF miniszterelnök-jelöltje, listavezetõje a pártelnök, Dávid Ibolya. A listán a második helyet Herényi Károly frakcióvezetõ kapta, õt Hock Zoltán elnökhelyettes követi a sorban.

A lista elsõ tíz helyén a további sorrend: Csapody Miklós, Karsai Péter, Csáky András, Pettkó András, Almássy Kornél, Vas János, Rózsa István. Az MDF úgy állította össze a párt országos listáját, hogy annak 9., 10., 11., 13., és 14. helyét a nyugdíjas korosztály érdekeit képviselõ Tisztelet Társaság tagjai kapták meg. Úgynevezett húzónevek is szerepelnek a listán: az erõs ember Fekete László a 19., az ex-ûrhajós Farkas Bertalan pedig a 22. helyre került.

A lista összetétele azért tartogatott néhány meglepetést: ebbe a kategóriába tartozik például, hogy a demokrata fórum két „frontembere”, az egyéni körzetben a Fidesz és a KDNP támogatásával induló Sisa Tibor és Gémesi György mindössze a 23., illetve a 24. a listán.

A vasi MDF-esek közül az országos listán a legelõkelõbb helyen dr. Gyimesi József szerepel, az ex-fideszes politikus a 25. Négy hellyel hátrébb, a 29. pozícióban várja a választást Gróf István megyei elnök. A politikus szerint nagy eredménynek számít, hogy a lista elsõ harminc helyére két vasi párttag is bekerült.
– Az MDF listáján olyan emberek szerepelnek, akik tisztességgel politizáltak eddig is, és képesek megvalósítani a Normális Magyarország programját – mondta a lista összetételével kapcsolatban a Magyar Demokrata Fórum vasi elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!