Belföld

2006.03.30. 15:55

Megbízásra robbantanának a bûnözõk?

Budapest (mti) – A külföldi bûnözõi csoportok „megbízásra” készülnek robbantásra Magyarországon – közölte Tóth András államtitkár.

Mórocz Zsolt

A polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításában közremûködõ politikai államtitkár szerdán egy tévémûsorban elmondta: a megelõzést szolgálta Gyurcsány Ferenc kormányfõ keddi bejelentése a veszélyrõl. Tóth nem nevezte meg a szóban forgó bûnözõk nemzetiségét, mert, mint mondta, tekintettel akar lenni a rendõrségi nyomozásra.

Petõ Iván, az SZDSZ ügyvivõje – szintén a szerdai televíziós mûsorban – a robbantásos fenyegetésre reagálva közölte, nem talál benne logikát, s ha egyáltalán, akkor csak magyarországi lehet a megbízó, mert az egésznek más értelme nincs.
Kövér László péntekre öszszehívta a parlament nemzetbiztonsági bizottságának rendkívüli ülését, hogy a testület tagjai bõvebb tájékoztatást kapjanak az információról. A bizottság fideszes elnöke ezt még kedden Szolnokon jelentette be. Megjegyezte, hogy amikor kedden reggel találkozott Tóth András államtitkárral, és Tóth tájékoztatta õt a partnerszolgálati információról, az „a kormányhoz közel álló Népszabadságban és az mti-n keresztül már napvilágot látott”. Tóth András ekkor sajnálkozását fejezte ki az információ kiszivárogtatása miatt, „én pedig – mondta Kövér László – sok sikert kívántam neki ahhoz, hogy sikerüljön felfedni a kiszivárgás mechanizmusát, forrását”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!