Belföld

2006.03.31. 16:30

Mégis jönnek megfigyelõk a választásra?

Budapest (mti) – A Fidesz, majd nem sokkal késõbb az MSZP is bejelentette: szeretné, ha európai megfigyelõk jönnének a választásokra.

Mórocz Zsolt

A Fidesz azt kezdeményezi, hogy érkezzenek európai megfigyelõk a választások mindkét fordulójára Magyarországra – jelentette be Deutsch-Für Tamás. A politikus szerint erre a választások tisztasága, törvényessége miatt van szükség, mert, mint mondta, az „MSZP sorozatos, egyre súlyosabb választási törvénysértéseket követ el”.

Az MSZP országos választási bizottsága úgy döntött, kezdeményezi a kormánynál, hogy kérje EBESZ-megfigyelõk részvételét a parlamenti választásokon – közölte Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetõje csütörtökön. Nem szeretnénk hagyni, hogy a Fidesz vészkijáratot építsen magának az esetleges választások utáni eljárásokra – indokolta.

A kormány ismét meghívta az Európai Biztonsági és Együttmûködési Szervezet (EBESZ) megfigyelõit a magyarországi választásokra – jelentette be csütörtökön Batiz András kormányszóvivõ.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!