Belföld

2006.03.30. 15:59

Mikola ígéri, kifizetik a hûségjutalmakat

Szeged (mti) – Ha a Fidesz nyeri a választásokat, kifizeti a nõvérek elmaradt hûségjutalmát és az orvosoknak járó túlóradíjat – jelentette ki Mikola István szerdán.

Mórocz Zsolt

„Mivel ránk maradt a nõvérek hûségjutalmának kifizetése, kifizetjük a hûségjutalmakat, ez a legnagyobb vállalása a polgári kormánynak” – mondta a Fidesz miniszterelnökhelyettes-jelöltje sajtótájékoztatóján. A négyévenkénti hûségjutalom kifizetése 47 ezer egészségügyi dolgozót érint, és összességében 103 milliárd forintot jelent – közölte.
A másik fontos kérdés az orvosok ügyeleti díjának kifizetése, ez is ránk marad, nem valószínû, hogy az elkövetkezõ kilenc napban kifizetnék – közölte Mikola.

A hatályos bírósági döntések alapján a Fidesz 2004. május 1-jéig viszszamenõleg fizetné ki az orvosok ügyeleti díjait. Vizsgálatot kezdeményezett szerdán az Adó- és Pénzügyi Ellenõrzési Hivatalnál (APEH) Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium (Pm) közigazgatási államtitkára Mikola István korábbi kijelentésével összefüggésben, miszerint az ellenzéki politikus egy listára hivatkozva azt mondta: milliárdos üzletemberek minimálbéren vannak bejelentve – közölte Molnár Albert, a Pm államtitkára az mti-vel. A vizsgálat célja, hogy megállapítsa, sérültek-e az adatkezelésre vonatkozó szigorú szabályok – mondta Molnár Albert.

Fodor Gábor, az SZDSZ ügyvivõje kedden nyílt levélben fordult az egészségügyi miniszterhez és az egészségbiztosítási pénztár fõigazgatójához, hogy folytassák le a megfelelõ vizsgálatokat.
Deutsch-Für Tamás, a Fidesz frakcióvezetõ-helyettese szerint „tovább folyik a hatalom indulatos hajtóvadászata Mikola István ellen”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!