Belföld

2006.03.20. 14:42

MSZP: Befektetések, beruházások kellenek

Budapest (mti) – A közlekedés és a szakképzés áll az Új Magyarország program középpontjában, ehhez pedig beruházásokra, befektetésekre van szükség – mondta tegnap Gyurcsány Ferenc.

Mórocz Zsolt

„Ehhez pedig pénz kell, a pénzrõl nem lemondani kell, a pénzt gyarapítani kell, és be kell fektetni, mert elkölteni mindenki tudja. Én nem elkölteni szeretném a pénzt, hanem befektetni, az elköltéshez elegendõ egy közepesen képzett jogász is” – fogalmazott az MSZP miniszterelnök-jelöltje a szocialista polgármesterek találkozóján.

Gyurcsány Ferenc kitért arra, hogy az Új Magyarország program az elsõ olyan pártprogram, amely minden térségre, régióra lebontva konkrét programokat tartalmaz. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje beszéde végén arra kérte hallgatóságát, lássák el kézjegyükkel a pulpituson elhelyezett Új Magyarország feliratú országtérképet, azt jelezve, hogy mintegy szimbolikusan megállapodtak errõl a programról a választókkal.

Áder János, a Fidesz frakcióvezetõje szerint Gyurcsány Ferenc tegnap új programot hirdetett meg. A kormányfõ beszédére utalva úgy fogalmazott: „ezzel azt bizonyította, hogy az egy hónappal ezelõtt elfogadott kongresszusi program lejárt szavatosságú program volt”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!