Belföld

2006.03.30. 16:07

Nem bántják az ellenfelet

Szentgotthárd (nfb) – A kampány finisében nem a politikai ellenfelüket bántják, hanem a saját portékájukat árulják – mondta Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke sajtótájékoztatón tegnap.

Mórocz Zsolt

Az egybegyûlteket Bebes István országgyûlési képviselõ köszöntötte.
Schmitt Pál elmondta: a párt programját mind a nyolcmillió választóhoz eljuttatják. A cél az, hogy minél többen elmenjenek szavazni, hiszen ez mindenkinek jó, így a pártnak is. Az alelnök bizakodó volt a választási eredményt illetõen, amit az utóbbi lezajlott idõközi választásokon, illetve az Európa Parlament-i választásokon elért eredményükre alapozott. Megjegyezte: tegnapig 1,5 millió kopogtatócédulájuk gyûlt össze, míg ellenfelüknek 750 ezer. Ez nem jelzi a választás eredményét is, jegyezte meg a politikus, de a számok azért mégis jelentenek valamit.

Németh Zsolt országgyûlési képviselõ a Fidesz Hajrá Magyarország! címû választási programjából két elemet hangsúlyozott, amelyek megváltoztathatják a térség jövõjét. A munkáltatókat terhelõ járulékok csökkentése új munkahelyeket eredményezhet Szentgotthárd tértségében is, s ezen a területen a munkanélküliség a legnagyobb probléma. A másik fontos eleme a programnak az, hogy a közbeszerzési eljárásokon tanúsítson a kormányzat nagyobb patriotizmust, elõnyhöz juttatva ezzel a hazai cégeket. Példaként a szentgotthárdi Lurotex Kft.-t hozta fel, amely Olaszországban NATO-beszállító, az itthoni egyenruhát elõállító közbeszerzéseken pedig „a rajtkõre sem tud felállni”. Németh Zsolt a párt programjából az M8-as Szentgotthárdtól történõ megépítését külön kiemelte, és hangsúlyozta: a Rába szennyezése ellen a legkeményebb fellépés, határozott magatartás szükséges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!