Belföld

2006.03.21. 15:31

Telt ház a lovagteremben

Kõszeg (al) – Anekdotákkal fûszerezett helyzetelemzés, a párt nemrég elfogadott programja, annak is nemzetlélek-feltöltõ energiaforrásai: errõl is szólt a Fidesz miniszterelnökhelyettes-jelöltje.

Mórocz Zsolt

A Jurisics-vár lovagtermében a térelválasztó függönyöket széthúzták, a széksorokat pótszékekkel toldották meg a szervezõk: még õk sem számítottak ennyi érdeklõdõre. A felfokozott várakozást erõsítette a meghirdetett kezdési idõpont pár perces csúszása, így amikor belépett a lovagterembe dr. Mikola István, a Fidesz– MPSZ miniszterelnökhelyettes-jelöltje, elementáris erõvel csattant fel a vastaps. A Himnusz eléneklése után Básthy Tamás országgyûlési képviselõ – aki ismét a Fidesz– Kereszténydemokrata Néppárt közös jelöltjeként indul a választáson – mondott beszédet. A nagy ívû, csaknem félórás szónoklatot az est moderátora így jellemezte: „Tamás, jó orvos módjára, pontos diagnózist állítottál fel az ország állapotáról.”
Ezután lépett a szónoki emelvényre a polgári kormány volt egészségügyi minisztere, aki szerint az ország egyik legnagyobb baja, hogy a nemzeti energiatudat deficitet mutat. Ilyen helyzetben a gazdaságot nem lehet fejleszteni. A párt programja ezért kezeli kiemelten az oktatást, az egészségügyet és a szociális ágazatot, s ezért kapott õ maga, mint mondta, miniszterelnök-helyettes- jelölti pozíciót. Az emlegetett energia több forrásból feltölthetõ, ám ehhez erõsíteni kell a társadalmi szolidaritást, a családokat, megõrizni a nemzeti kultúrát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!