Belföld

2006.03.20. 14:38

Tíz témát javasolnak a vitára a szocialisták

Budapest (mti) – Az MSZP tíz egyeztetett témakört javasol az április 3-ra tervezett négypárti, valamint az április 5-ei Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor közötti televíziós vitákra.

Mórocz Zsolt

Ezek felölelik a bér és nyugdíj, az adó és költségvetés, a gazdaságfejlesztés, az autópálya-építés, az oktatás, az agrár- és vidékfejlesztés, az egészségügy, a közigazgatás és önkormányzatok, a családés otthontámogatás, valamint a kül- és biztonságpolitika kérdéseit. Errõl Gál J. Zoltán, a szocialista párt kommunikációért felelõs vezetôje számolt be szombaton. A politikus elmondta, hogy a hétfõi pártközi egyeztetésen az „igazságpróbát” is képviselni fogják, vagyis hogy a politikusok hozzanak magukkal témakörökben illetékes szakértõket, akik az elhangzottakat számítógépen hasonlítják össze a Központi Statisztikai Hivatal adataival. Û
Deutsch-Für Tamás, a Fidesz kommunikációs vezetõje reagálásában közölte: Orbán Viktor április 5-én ott lesz a miniszterelnök-jelölti vitán. A fideszes politikus megjegyezte: Gál J. Zoltánnak a televíziós vita koreográfiájára tett javaslatát a Fidesznek is végig kell gondolnia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!