Belföld

2006.03.22. 17:48

Visszautasított jelölt

Szombathely (VN) – Az illetékes választási bizottság elutasította a még függõben lévõ munkáspárti jelölt nyilvántartásba vételét.

Mórocz Zsolt

A bizottság egyszersmind ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz fénymásolt ajánlószelvények felhasználása miatt.
A jelöltállítási idõszak utolsó napján, március 17-én Kovács István, a Munkáspárt Vas megye területén eljárni jogosult megbízottja kérte a Vas megyei 1. számú országgyûlési egyéni választókerület választási bizottságától Kalocsai Máté nyáregyházi lakosnak országgyõlési képviselõjelöltkénti nyilvántartásba vételét. Bejelentéséhez 819 ajánlószelvényt mellékelt.
Az ellenõrzés során azonban kiderült, hogy 131 ajánlószelvény fénymásolt, további 74 pedig érvénytelen. Így a hivatalos ajánlószelvények száma 614 volt. A jelöltté váláshoz azonban 750 érvényes ajánlószelvény szükséges, ezért a Vas megyei 1. számú választókerület választási bizottsága elutasította Kalocsai Máté képviselõjelöltkénti nyilvántartásba vételét. Ezen túlmenõen a fénymásolt ajánlószelvények felhasználása – bûncselekmény elkövetésének gyanúja – miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a városi rendõrkapitányságon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!