Belföld

2006.08.07. 02:29

Vidáman fújják

Szombathely - Bár ma lesz az ünnepi megnyitója a X. Nemzetközi Fúvós Fesztiválnak, a program valójában már tegnap este megkezdődött: az együttesek az MMIK-nál találkoztak.

Merklin Tímea

A fesztivál helyszíne az MMIK előtti dísztér (rossz idő esetén az MMIK), itt mond ünnepi köszöntőt ma délelőtt 11-kor dr. Ipkovich György polgármester, aki a házigazda Szombathely Város Fúvószenekar Egyesülettel együtt fogadja a Március 15. térről érkező zenekarokat, amelyek 10 órakor indulnak, s a Petőfi, az Alkotmány, a Hollán Ernő utcán át érkeznek az MMIK-hoz. Ott közös műsort adnak, ezután nyílik meg hivatalosan a fesztivál. A 14.30-tól 20 óráig tartó programban szerepelnek: Pinkafő, Kőszeg, Szentgotthárd, Csepreg városok fúvószenekarai, a Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar és a programot szervező nagy zenekar (Szombathely Város Fúvószenekar Egyesület), valamint az olasz vendég, La Fanfara Del Piave.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!