Belföld

2008.04.15. 02:29

Fegyveres rabló a boltban

Körmend - Tegnap délután két óra ötvenöt perckor érkezett a bejelentés a rendőrkapitányságra: egy fegyveres férfi kirabolta az egyik Rákóczi utcai élelmiszerboltot.

Rába Adrienn

A kórháznál levő lakótelep játszótere délután ötkor gyermekzsivajtól hangos. Alig több mint két órával ezelőtt üres volt, hiszen a gyerekek nem értek még haza az iskolából. Csak egy férfialak futott talán erre - a panelházak tövében levő kisbolt alkalmazottai szerint a fegyveres rabló ebbe az irányba menekült.

A sarki bolthoz idősebb úr érkezik, pénztárcát szorongat. Megáll néhány másodpercre, nézelődik, aztán mikor csak egyenruhás és civilben levő rendőröket lát ki-be mászkálni, megvonja vállát, elsétál. A fegyveres rablás nyomait rögzítik. Egy az alkalmazottak számára ismeretlen, de álarc nélküli férfi ugyanis nem sokkal korábban elvegyült a vásárlók között, nézelődött az eladótérben, majd hirtelen a kasszához lépett, fegyvernek látszó tárgyat kapott elő, és belemarkolt a pénzbe. Mivel a pénztárosnő ellenállt, dulakodás kezdődött, a hölgy könnyebben meg is sérült. Ezután a rabló a lakótelep szűk utcái felé menekült. Valamennyi pénzt is vitt magával. A rendőrök perceken belül lezárták a városból kifelé vezető utakat, ám lapzártánkig nem sikerült elfogniuk az elkövetőt, s még a tanúk kihallgatása sem fejeződött be.

Rájár a rúd erre a boltra , mondja egy asszony a játszótéren. Emlékei szerint körülbelül egy évvel ezelőtt már kirabolták ezt az üzletet, korábban pedig a nyolcas főút másik oldalán, a szemben levő szupermarketben jártak fegyveresek. Csak tudnám, ki az, még meg is nyúznám! Miért kellett bántani azt a szegény asszonyt? , fenyegeti az ismeretlent egy másik asszony. A rendőrök ígérete szerint hamarosan megtudhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!