Belföld

2008.04.24. 12:53

Villámtüntetést szervezett a Jobbik

<b>Budapest</b> - Rendőrök vették körül a Fővárosi Közgyűlés épületét, mert számítani lehetett arra, hogy a Jobbik szimpatizánsai a XII. kerületi turulszobor fennmaradásért egy villámtüntetés keretében nagy számban megjelennek az épület előtt.

nincs nev

Később a szervezet már - a szabadon látogatható - ülésterembe hívta szimpatizánsait demonstrálni, hogy ne sikkadjon el a szobor ügye. A Jobbik szimpatizánsai akár polgári engedetlenség árán is készek a szobrot megvédeni. 

Csütörtök délelőtt a Jobbik villámtüntetést szervezett a XII. kerületi turulszobor fennmaradásáért – közli a Stop.hu hírportál. A rendőrség nem fogadta el a szervezet területfoglalási engedélyét, mivel nem tartották be az előírt hetvenkét órás határidőt. A tiltakozók azt tervezik, hogy mivel a karzat le van zárva, a képviselők körül sorakoztatják fel a szavazásig szimpatizánsaikat a turulszobor megvédése érdekében – tájékoztat a Stop.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!