Belföld

2008.10.10. 12:27

Kilépett Vas János - megszűnhet az MDF frakció

<b>Budapest</b> - <i>Szili Katalin</i> tudomásul vette <i>Vas János</i> kilépését az MDF parlamenti frakciójából. Egy frakció megszűnik, ha létszáma 10 fő alá csökken - ez várhat az MDF frakciójára is.

nincs nev

Vas János, a Tisztelet Társaságának politikusa a továbbiakban függetlenként folytatja munkáját. Távozásával az MDF parlamenti frakciója 9 főre apad, a házszabály viszont arról rendelkezik, hogy legalább 10 képviselő szükséges egy frakció működéséhez. 

A frakció megszűnését a képviselőcsoport vezetőjének, azaz Herényi Károlynak három napon belül kell bejelentenie az Országgyűlés elnökének, ennek elmaradásával a házelnök rögzíti a frakció feloszlását. Az MDF-nek ez idő alatt van lehetősége újabb képviselőt felvennie, de erre jelenleg nem sok esély látszik. 

Anyagilag sokat veszít az MDF, ha az Országgyűlésben megszűnik a frakciója, valamint a parlamenti bizottsági helyeket is újra kellene osztani - közölte a Népszava.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!