Belföld

2009.04.17. 04:00

Fizessenek a gazdagok! - javasolta az MSZP

Budapest - Az MSZP-frakció azt szorgalmazta csütörtök esti ülésén, hogy ne csak a szegények viseljék a válságkezelés terheit, hanem "fizessenek a gazdagok" is.

nincs nev

A munkahelyek megőrzésére, a foglalkoztatás bővítésére, a válság negatív társadalmi hatásainak csökkentése, és az arányos teherviselésre tettek konkrét javaslatokat a szocialisták az MSZP-frakció csütörtök esti ülésén, amelyen részt vett Bajnai Gordon miniszterelnök is.

Mesterházy Attila frakcióvezető-helyettes az ülés után elmondta: a szocialisták az állami, önkormányzati cégek mellett a gazdasági élet szereplőtől önkorlátozást kérnek, és elvárják, hogy az adófizetők pénzéből "megsegített" cégeknél, bankoknál ne vegyenek ki osztalékot, ne legyen prémium, ne legyen nem a termelést segítő eszközfejlesztés.

Hozzátette: önmérsékeletet várnak a független, de az adófizetők forintjaiból fenntartott intézmények vezetőitől is, közte a Magyar Nemzeti Bank elnökétől és Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének vezetőitől is.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!