Belföld

2009.05.07. 22:48

Idén is lesz Sajtófesztivál: a nyolcmillió újságolvasó országa

Budapest - Május 16-án rendezik az idei Sajtófesztivált; az egész napos rendezvénynek, akárcsak tavaly, ismét a belvárosi Vörösmarty tér ad otthont - közölte Kázmér Judit, a Magyar Lapkiadók Egyesületének (MLE) elnöke csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

MTI

Mint mondta, noha évek óta maga a szakma is temeti a hazai lappiacot, van még ebben a szegmensben tartalék, hiszen nyolcmillióhoz közelít azok száma, akik rendszeresen vesznek a kezükbe újságot, ráadásul a legfrissebb kutatások azt mutatják, hogy a vásárlóerő-visszaesés dacára, "nem tervezik nagy számban az előfizetések lemondását". 

"A nyomtatott sajtó Magyarországon nem a halálán van, hanem kisebb ráncok mutatkoznak az arcán" - összegzett Gábos Zsuzsa, a Szonda Ipsos médiakutatási igazgatója, egyebek mellett arról beszélve, hogy a tavalyi év második felében a 15 évnél idősebbek körében végzett felmérések szerint a televíziók 7,65 milliós közönségétől alig 600 ezerrel marad el a lapolvasók tábora.

Ezen belül egymillióra tehető azok száma, akik hét orgánumot is rendszeresen forgatnak, ráadásul ez a kör a hirdetők számára igen hívogató összetételű - sorolta, megtoldva ezt azzal, hogy tíz, naponta internetező magyar közül kilencen a nyomtatott lapokat is olvassák.
 
Az eseményen elhangzott az is: a Sajtófesztiválon az MLE 74 tagszervezete közül vagy félszázan vesznek részt kiállítóként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!