Belföld

2009.06.11. 21:31

Felmondtak a szakszervezeti elnöknek a Suzuki gyárban

Tatabánya - Az esztergomi Suzuki gyárban csütörtökön reggel rendkívüli felmondással eltávolították az Esztergomi Gépjárműgyártók Független Szakszervezetének elnökét, Kiss Lászlót.

MTI

A felmondás hírét a szakszervezet elnöke közölte az MTI-vel, annak indoklásáról azonban nem kívánt nyilatkozni. Annyit elmondott: meglepetésként érték a történtek, valószínűleg munkaügyi bírósághoz fordul a LIGA szakszervezet jogászainak segítségével.

 Az MTI a gyár dolgozóitól úgy tudja, hogy Kiss László korábban felhívást osztott ki az üzemi tanács tagjainak és japán alkalmazottaknak, amelyben kijelentette "a japán vezetésnek kellene észrevennie, hogy az elmúlt 17 évben csúnyán megvezették őket, és végig hazudtak nekik. Ha a japánok leülnek tárgyalni a szakszervezettel, és a szemüknek hisznek a beépített, jellegzetes, selejtes alkatrészek láttán, rájönnek arra, kik a pro és kik a kontra emberek".

 A szakszervezet elnöke 14 évig dolgozott a Suzukiban, minőségellenőrként. A nevével jegyzett kétoldalas dokumentum jobb minőségű autók gyártására szólít fel és kijelenti, nincs szükség arra, hogy "a márka hírnevét selejtes alkatrészek beépítésével, lépten nyomon elengedő ponthegesztésekkel azonosítsák".

 A távirati iroda értesülése szerint az irat kiosztása után Kiss Lászlót  többször felhívták a személyzeti osztályra és állításainak visszavonására, valamint bocsánatkérésre szólították fel.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!