Belföld

2009.06.12. 12:48

Rendőrre fogtak pisztolyt, kést, és uszítottak kutyákat Olaszliszkán

Olaszliszka - Kutyákat uszítottak az intézkedő rendőrökre, és egy férfi, megszerezve egy szolgálati fegyvert, a rendőrökre fogta a Bodrog-menti településen.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A június 9-én történt eseményekről pénteken tájékoztatta az ügyészség az MTI-t.

Kedden négy rendőr érkezett a helyszínre, ahol megtalálták a csoportot, amely a rendőrök felszólítására abbahagyta a verekedést, számol be róla a boon.hu.


Ezután megjelent a helyszínen egy férfi, aki azzal fenyegetőzött, hogy folytatja a verekedést. A hátsó zsebében egy kést tartott, és a rendőrök felé indult. Nem volt hajlandó átadni a kést, ezért a rendőrök elvették tőle, és elkezdték megbilincselni.

A bilincselés közben érkezett meg a férfi élettársa és 15 éves fia, akik a rendőrökre támadtak, egyenruhájukat rángatták és lökdösték őket. A dulakodás során az egyik rendőr a kezén könnyebben megsérült. A családot kutyák is követték, akiket az asszony a rendőrökre uszított. A kutyákat csak könnygázsprayvel lehetett távoltartani.

A férfi a dulakodás közben elvette az egyik rendőr fegyverét, és két-három méterről a rendőrökre tartotta. A fegyverben 7 darab éles lőszer volt.

Az egyik rendőr könnygázsprayvel tudta ártalmatlanítani a férfit, majd a fegyvert visszaszerezték. A nő és a fiú elmenekültek a lakásukba, ahonnan később előállították őket a Sárospataki Rendőrkapitányságon.

A Miskolci Városi Bíróság a randalírozók egyikét egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte. Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal, valamint könnyű testi sértéssel vádolják. Akár 5 év szabadságvesztést is kaphat. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!