Belföld

2009.10.30. 16:46

Engem is vigyetek el: huszan fenyegették az intézkedő rendőröket

Többen megpróbálták megakadályozni a szerencsi rendőrkapitányság járőreinek jogszerű intézkedését a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőzomboron - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t pénteken.

MTI

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője a részletek kapcsán elmondta: a járőrök Mezőzomboron intézkedtek egy férfival szemben, aki a bíróság által meghatározott időpontban nem kezdte meg jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését. A férfit a kezdeti ellenállása után a járőrök a rendőrautóhoz kísérték, miközben egy kisebb, majd 20 emberből álló csoport vette őket körül. 
 
Az egyre hangosabb verbális agresszió mellett többen fenyegetően léptek fel. A rendőrök felszólították őket, hogy ne akadályozzák a hatósági intézkedést. A már autóba ültetett férfi édesanyja ekkor egy marék követ dobott a rendőrök felé, majd egy méretesebb kővel a kezében azzal fenyegetőzött, hogy betöri az autó szélvédőjét - ismertette a helyettes szóvivő.
   
Hozzátette: mindezzel egy időben egy 29 éves férfi beült a rendőrautóba, mondván, ha viszik ismerősét, akkor vigyék el őt is. A felszólítás ellenére sem szállt ki a kocsiból, így a rendőrök kénytelenek voltak kihúzni őt a kocsiból.
   
A hatóság munkájának effajta akadályozása bűncselekmény, és alapesetben 2 évig, súlyosabb esetekben akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A szerencsi rendőrkapitányság vezetője az esettel kapcsolatban hivatalos személy elleni erőszak bűntettének kísérlete és a hatóság eljárásának megzavarása vétsége miatt tett feljelentést a nyomozó ügyészségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!