Belföld

2009.10.31. 12:54

Hamis adatokkal próbálkozott az ittas sofőr

Hamis adatokat bediktálva próbált meg a felelősségre vonás alól kibújni egy ittasan vezető hódmezővásárhelyi sofőr, amikor azonban saját nevén szólították a rendőrök, mégis reagált, s így lebukott

MTI

A 32 éves férfit pénteken késő állították meg gépkocsijával a járőrök, s mivel leheletén érezték az alkoholszagot, meg is szondáztatták. Kiderült, a bűncselekményi értékhatárt meghaladóan ittas - mondta Tuczakov Szilvána a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A férfi azt állította, iratai nincsenek nála, és nem a saját adatait diktált be. A rendőröknek azonban ismerős volt a férfi, ezért arrébb küldték, majd hirtelen az igazi nevén szólították, mire ő automatikusan megfordult. Ekkor már kénytelen volt elismerni, hogy valótlan nevet használt - közölte az őrnagy.

Az előállított férfival szemben büntetőeljárás indult ittas vezetés megalapozott gyanúja miatt, és mivel valódi adatai alapján kiderült, hogy a járművezetéstől is el volt tiltva, szabálysértési eljárás keretében is felelősségre vonják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!