Belföld

2009.10.06. 13:54

Kimutatták az új influenzát Zala megyében

Zalaegerszeg - Egy zalai beteg garatváladékában is kimutatták az új influenza vírusát. Egy középkorú hölgyet fertőzött meg a H1N1, a kór lefolyása átlagos volt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az érintett   már jól van, s betegsége napjaiban sem szorult kórházi ápolásra -nyilatkozta a Zalai Hírlapnak  dr. Menyhárt Ildikó, az ÁNTSZ regionális intézete zalaegerszegi kirendeltségvezetőjétől. A hölgy még múlt héten fordult háziorvosához,  az  influenza tipikus  tüneteivel.

A H1N1 38 fok feletti lázzal, izomfájdalmakkal, rossz közérzettel, fáradékonysággal jelentkezett, szövődményt azonban nem okozott. Azt, hogy a megye mely területén fedezték fel a vírus jelenlétét,  a beteg  kérésére nem - árulta  el dr. Menyhárt Ildikó.

Az érintett - aki az egyik rizikócsoporthoz tartozik - betegsége előtt nem járt külföldön, s nem is érintkezett ilyen személyekkel.  Az új influenzát tehát itthon kapta el. Környezetében nem tapasztaltak halmozódást.

Forrás: zalaihirlap.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!