Belföld

2010.01.20. 09:52

Elhunyt Kuzma László, KDNP-s országgyűlési képviselő

Életének 50. évében szerdán elhunyt Kuzma László, a KDNP országgyűlési képviselője.

MTI

 Kuzma László 2002-től volt tagja az Országgyűlésnek. Az elhunyt politikust a Kereszténydemokrata Néppárt a saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.
   
Kuzma László 1960-ban született Nagykanizsán. 1998-tól 2002-ig a Somogy Megyei Önkormányzat közgyűlésének tagja, valamint az oktatási, közművelődési és tudományos bizottság elnöke volt. A 2002. évi országgyűlési választásokon a Fidesz-MDF jelöltjeként szerzett parlamenti mandátumot. Az oktatási és tudományos állandó bizottság tagja volt. 2006-ban a Somogy megyei területi listán került az Országgyűlésbe, és a KDNP képviselőcsoport tagja volt.

Az Országgyűlés honlapján olvasható életrajza szerint Kuzma László 1978-ban a barcsi Vízépítési és Vízgazdálkodási Szakközépiskolában érettségizett. 1984-ben a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán szerzett oklevelet. Ezt követően a barcsi Erdészeti és Vízügyi Szakközépiskola tanáraként dolgozott, és 1990-ben másoddiplomát szerzett mérnöktanári szakon.
   
Társszerzője volt a környezetvédelmi technikus tantervnek és a Környezetvédelem II. tankönyvnek. 1991 óta magántervezői praxist folytatott, fő szakterülete a vízi létesítmények, utak, járdák tervezése, valamint a talajmechanikai tervezés volt. 1993-tól Green Pannónia Alapítvány kuratóriumi tagja és 1999-től a Barcs Város Közbiztonságáért Alapítvány kuratóriumi elnöki feladatokat is ellátta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!