Belföld

2010.01.07. 11:55

Pörzse Sándor lesz a Jobbik egyik kampányarca

Pörzse Sándor Budapest I. kerületében a Jobbik színeiben indul a tavaszi országgyűlési választásokon.

MTI

Ezt Vona Gábor, a Jobbik elnöke jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján.
   
Pörzse Sándor az országgyűlési választási kampányuk egyik fő arca, illetve a január közepén induló Barikád című hetilap főszerkesztője is lesz - tette hozzá a Jobbik elnöke.
   
Az MTI kérdésére, hogy a jelölt listán is indul-e, azt felelte, hogy a listáról még nem döntöttek.
   
Kijelentette, azért kérték fel Pörzse Sándort, mert a közéleti szereplők közül egyike azoknak a keveseknek, akik hitelesek tudtak maradni. Hozzátette, hogy az újságíró az elmúlt húsz évben "megalkuvás nélkül, keményen küzdött a posztkommunistákból vadkapitalistákká züllött politikusokkal szemben". Vona Gábor szerint a jelölt személye azt az üzenetet közvetíti, hogy a Jobbik lesz az az erő, amely végrehajtja a jelenlegi politikai garnitúra elszámoltatását.
   
Az elmúlt húsz évben Pörzse Sándor "kulturális missziót végzett", amikor hiánypótló történelmi ismeretterjesztő filmeket készített és a Jobbiknak is az-az egyik a célja, hogy a történelem elhallgatott eseményeit "végre a helyére tegye" - emelte ki a pártelnök.
   
A jelölt, Pörzse Sándor döntését indokolva azt mondta, hogy 2010-re az objektív újságírás megszűnt Magyarországon, mind a jobb-, mind a baloldalon. Közölte, hogy újságíróként elfogyott körülötte a levegő, mert olyan cenzúrával találkozott, amelyet nem lehetett felvállalni. Kijelentette, hogy kötelessége folytatni az elkezdett harcot, azért - mint mondta - "teljesen természetes, hogy gyakorlatilag ide sodródtam". 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!