Belföld

2010.02.21. 08:43

A Jobbik Sárváron - Önfenntartó börtönöket terveznek

Taps fogadta a vendégeket a sárvári Tinódi gimnázium nagy termében a Jobbik Magyarországért Mozgalom szombati teltházas lakossági fórumán, ahol Vona Gábor, a radikális változást hirdető mozgalom első embere, a Jobbik kormányfőjelöltje programjukat ismertette.

Merklin Tímea

György Tamás, a 64 Vármegye Mozgalom tagja, országos képviselőjelölt a helyi programból kiemelte: támogatnák a kis- és középvállalkozókat a multikkal szemben, az idegenforgalomba a helyi gazdák bevonását tervezik. És mivel az energiafüggőség nagyon drága, az alternatív energiák kihasználásának lehetőségeit keresik.

Torockai László
, a 64 Vármegye Mozgalom alapítója, a Magyar Jelen főszerkesztője az elmúlt évek harcaiban tett személyes szerepvállalásai mellett egyebek közt az önfenntartó börtönök létrehozásáról beszélt.

Vona Gábor, az est fő szónoka nemzetközi szinten is értelmezte a hazai nemzeti gondolat ébredését: „Európában a nemzeti erők Magyarországtól várják a csodát, hogy a nemzeti gondolat kormányra kerüljön – mondta. - Meg kell menteni, hogy rendbe tegyük az országot.” Leszögezte: „Van szakértőnk, van programunk. Földünk, vizünk, hitünk van.” Majd arról beszélt, hogy nem is a mozgalom radikális, hanem a helyzet, amiben vagyunk, az radikálisan rossz. A számonkérés, az igazságtétel, fontosságát hangsúlyozta, a titkosítások feloldását, a mentelmi jog eltörlését.

Három pontot ragadott ki: nem kell több hitel, nem kell a multi, nem kellenek a megszorítások, munkahelyek kellenek. A Jobbik szorgalmazza az államadósságról szóló szerződés újratárgyalását, a földtörvény módosítását, a lánctartozások megoldását, a piackeresést a magyar termékek számára, a magyar szociális hálón ülő potyautasok letételét. A családi pótlékot a harmadik gyerektől adókedvezménnyé alakítanák. A nyugdíjakat visszahelyeznék az állami felelősség körébe, a járulékok egy részét szülői életjáradékká alakítanák. A „gyenge, kicsi, bűnös” nemzeti identitás helyett a megújuló nemzettudat erősítését fogalmazta meg, a „Kárpát-medencei régió”-ban való gondolkodást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!