Belföld

2010.02.27. 10:57

Apadnak a Körösök

A Kettős-Körösön pénteken este megszűnt az árvízvédelmi készültség, a Fekete-és a Fehér-Körös pedig teljes hosszában apad - közölte az MTI-vel a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szombaton.

MTI

A tájékoztatás szerint a Sebes-Körösön még elsőfokú készültség mellett védekeznek, ám a folyó Körösladánynál már tetőzött és azóta mérséklődött a vízoszlop magassága.
   
Apad a Berettyó is, Szeghalomnál pénteken elérte a legmagasabb vízszintjét, szombaton reggel 330 centiméteres vízállást mértek elsőfokú árvízvédelmi készültség mellett.
   
A belvízzel elöntött területek nagysága 16.480 hektár, amelyből 5.185 hektár a vetés és 5.635 hektár a szántó. Az igazgatóság mind a tíz belvízvédelmi szakaszán készültséget tart, egy területen harmad-, nyolc helyen pedig másodfokon védekeznek.
   
A szivattyútelepek a február 4-én megkezdődött védekezési periódus óta 27.9 millió köbméter vizet emeltek át a befogadó folyókba és csatornákba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!