Belföld

2010.02.15. 13:10

Választás 2010 - Közszemlére tették a névjegyzékeket

A választóknak az elmúlt héten kellett megkapniuk a választó névjegyzékbe való felvételről szóló értesítést, illetve a jelöltek ajánlásához szükséges szelvényeket.

Erős D. Zoltán

A választói névjegyzéket a helyi választási irodák február 10-től február 17-ig teszik közszemlére polgármesteri, illetve önkormányzati hivatalokban. A  névjegyzékből való kihagyás, törlés vagy a névjegyzékbe való felvétel miatt február 17-én 16 óráig lehet kifogást benyújtani a település jegyzőjénél. 

Ahhoz, hogy valaki egyéni választókerületi jelölt lehessen, legalább 750 választópolgár érvényes ajánlását kell összegyűjtenie. Jelöltet ajánlani nem kötelező, ám aki élni kíván ezzel a jogával, akkor azt úgy teheti meg, ha az értesítővel együtt kiküldött hivatalos ajánlószelvényt kitölti, saját kezűleg aláírja, majd azt átadja a támogatni kívánt jelöltnek, vagy megbízottjának.

Az ajánlószelvények gyűjtése 2010. március 19-ig történhet. Az ajánlás nem vonható vissza. Egy  választópolgár egy jelöltet ajánlhat. Aki ugyanazt a jelöltet többször ajánlotta, vagy aki több jelöltet is ajánlott, annak valamennyi ajánlása érvénytelen.

Az ajánlásért másnak előnyt adni vagy ígérni, valamint az ajánlásért előnyt kérni tilos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!